Pages

Maličkosti, které dokáží udělat člověka šťastnějším

Pokud si člověk přeje být šťastný, chce to několik měsíců i let dřiny, snahy, zdokonalování se a hledání sama sebe. Ale především potřebuje čas, nelze být šťastný ze dne na den nebo z minuty na minutu.

Pokuste se teď na chviličku zavřít oči a představte si, že vás do černého obleku zabalily všechny věci, které vás tíží, nutí vás plakat a neusmívat se. Pak ale najednou začnete oblek svlékat, uleví se vám, začnete se usmívat a cítíte velkou úlevu. A tento pocit byste měli každý den. Jaké by to bylo? 

Mám pro vás pár jednoduchých způsobů, které napomůžou k tomu, abyste byli šťastnější a shazovali jste ten černý oblek, který je těžký a nepěkný. Pokud se mnou vydržíte, pokusím se vám předat všechny rady a tipy, kterými jsem si prošla, abych se stala tou, která se pořád směje, umí se bavit a užívat si přítomnosti. 


Mně pomáhá na špatnou náladu obejmout mou Tally, drahou polovičku, sednout si s kávou a odpočívat ❤️.

Pokud jste unavení, odpočiňte si

Sama patřím mezi ty, kteří prospí několik dní v kuse, nemůže vstát z postele a pak zas jsou dny, kdy nemůžu usnout ani po tabletkách na spaní. Když na vás padne únava, odpočiňte si a vynechte myšlenky, které vás odsuzují za to, že si po obědě půjdete na hodinku, dvě lehnout 😴. 
Mnoho lidí v dnešní době nenaslouchá své tělo, ignoruje jeho potřeby například kvůli práci. Nedělejte to, není to zdravé a užitečné rozhodně taky ne.

Vykouzlete někomu kolem sebe úsměv na tváři, udělejte mu pěkný den

Měli bychom si vážit lidí, které máme kolem nás. Pokuste se jim udělat hezký den bez toho, aniž by jste k tomu měli důvod - tímto důvodem se myslí narozeniny, svátek, výročí. Jsou tady pro nás, máme je rádi a zaslouží si to. Určitě vás pak zahřeje pocit, že se díky vás někdo usmál a měl se dobře. Co myslíte 🥰?

Buďte vděční

Vděčnost je kapitolou sama o sobě, té bych si také přála věnovat pár článků. Najde se skutečně málo lidí, kteří dokáží být vděční a dokážou si vážit toho, co mají, kdo je obklopuje. Většinou je to trkne až ve špatných chvílích, a to není správné.

Mám jeden trik, který dělávám před spaním, když se necítím nejlépe. Vyjmenuji si aktivity a situace, které se za den, dva staly a popřemýšlím nad nimi trochu víc do hloubky. Pak si uvědomím, jak jsem za ně vděčná, protože už se nikdy opakovat nemusí. Nikdy nevíte, co se může stát.

Offline svět

Asi každý z nás zná to, že se potřebuje na chvíli odpoutat od sociálních sítí a neustálému připojení k internetu. Pokud pracujete, nastavte si hodiny, kdy online budete a kdy ne - věřte mi, že se vám to může jednou pěkně vymstít. Člověk potřebuje oddech a navíc budete mít volné odpoledne, večer, víkend a můžete si udělat chvíle pro sebe, pro sebe s partnerem/partnerkou, s rodinou, s přáteli nebo s psím parťákem a nebo si můžete dát rande s kafem ☕️. 

Máte data, která vás nutí být na mobilu, i když jdete do obchodu, na autobus nebo na procházce v lese? Zrušte si je nebo si alespoň snižte jejich limit tak, abyste si alespoň byli schopni najít spoje na autobus a podobně. 
Já bych neomezená data nechtěla a doufám, že je mít nebudu. Vím, že by mě to nutilo být na telefonu častěji i tam, kde se má od online světa odpočinout. Mám pouze 500 mb na měsíc, což mi vystačí na odepsání na Messengeru, pracovním Slacku, IDOS, zobrazení počasí a nouzový Google vyhledávač. Přítel například nemá data vůbec a cítí se bez nich mnohem lépe.

Spěchání a výmluva jménem: „Nemám čas!"

Jsem vysazená na to, když mě někdo odmítne větou: „Nemám čas." Tomuto tématu také chci věnovat článek, protože nemám ráda výmluvy, omezují nás, trápí a nevěští nic dobrého. Čas si dokáže najít každý vždycky. Pokud někdo potřebuje pomoct s úkolem do školy, se seminární prací, s projektovým plánem, opravdu si člověk nenajde půl hodinky až hodinku na to, aby pomohl? Opravdu nemá člověk čas na to, aby si našel 20 minutek, když se potřebuje někdo vyzpovídat, protože je smutný a něco se stalo? To víte, že se čas najde. 

Pokud ráno nestíháte do práce, jděte spát dříve, nachystejte se před spaním, budík posuňte dopředu o 10 minut. Nestíháte dělat úkoly? Nejspíše je čas se naučit dobrému time managementu, dělání věcí na poslední chvíli vám nepřispěje k tomu, abyste byli šťastnější. Akorát budete ve stresu, že nic nestíháte a nestihnete práci odevzdat včas. Věřte mi, toto nyní zažívám s mou bakalářkou 🎓.

Smích a úsměv je zdravý, chvíle pro sebe taky

Netvařte se jako kakabus, usmějte se. Je to lepší pro vás a taky pro vaše okolí. Přenášíte tak pozitivní energii kolem sebe a i okolí se má lépe. 

V dnešní době mnoho lidí zapomíná na sebe, na své pohodlí a zdraví. Popřemýšlejte nad tím, co děláte rádi, co vás baví, u čeho si odpočinete. Ty aktivity pak zahrňte do dne, kdy se necítíte dobře, odreagujete se a bude vám lépe. 


Veronika Goldmanová

2 komentáře:

  1. Moc krásný článek ♥ S tou únavou je to opravdu těžké, pokud člověk chodí do práce nebo v mém případě, když se učím na zkoušky :D Většinou si dávám dost šibeniční termíny, takže spím 6-7 h a musím ignorovat únavu během dne... :D Ale teď pocit po zkoušce, když se člověk může hezky vyspat je k nezaplacení ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat